domingo, 12 de agosto de 2018

CARLISMO - Adenda -

 " ... Si que ho es , de lluita contra el nou unitarisme , la primera guerra carlina :  el nou concepte de nació-estat , inventada per la Revolució Francesa i fonamen ntat en les doctrines de Hobbes i Rousseau ,i no acep ten les velles nacions  amb tradicions juridiques i cul turals propies , que es reconeixen gobernades per un rei , QUE HO ERA DE TOTES LES NACIONS QUE LA HISTORIA HAVIA ANANT RELLIGANT , el cual respectaven , tot i que  hages retallat algun d´aquest derets .  La segona guerra carlina , propia de Catalunya , ja es reconeguda per un gran mestre de la moderna historiografia , Josep Vicens Vives ,  con una guerra de reforma foral , amb un conat ,  fins i tot , de restauració de la Generalitat . I en la tercera guerra , la de Carlos VII , el monarca carlí jurá el furs de Catalunya i resyaurà  la Diputacio de Catalunya a Sant Joan de les Abadesses .
  Aques esperit de defensa de la propia personalitat , en plena restauració monárquica unitarista ,  portà  el carlisme , juntament amb els republicans i un partit regionalista , la Lliga , a la creacio de la Solidaritat Catalana , per aturar la pretensio centralista d´esborrar tota la historia de Catalubya i la  nostra personalitat " .
   " DRETS HISTORICS CONSTITUCIO I LLIBERTATS  ".  Carles Feliu de Travis .

No hay comentarios:

Publicar un comentario

MUNICIPALISMO DESDE LA PERSPCTIVA DE UN CARLISTA

   ...Quiero que el Municipio tenga vida própia y próspera ....    ( De la carta - manifiesto  de D. Carlos ( VII ) a su hermano  D. Alfonso...